Het aantal ski ongelukken per jaar neemt toe

Gepost op door in de categorie Nieuws

Nog elk jaar gaan duizenden mensen op wintersport. Een deel daarvan raakt betrokken bij een ongeluk. Skiën en snowboarden zijn zeker geen sporten zonder risico’s. De afgelopen 7 jaar raakten in Oostenrijk gemiddeld bijna 6.000 wintersporters zwaargewond bij een ongeluk. Elk jaar zijn er gemiddeld 38 doden te betreuren. Aangezien er jaarlijks 1,2 miljoen Nederlanders op wintersport gaan, zitten hier ook Nederlanders tussen.

Veel ski ongelukken kunnen makkelijk voorkomen worden

Bij ongeveer een kwart van de ongelukken speelt alcohol een rol. Na het skiën is er natuurlijk uitgebreid tijd voor après-ski. Dat niet iedereen wacht tot hij of zij volledig nuchter is, blijkt uit de cijfers. Ook worden risico’s nog altijd onderschat, iets wat ook tot ongelukken leidt. Als laatste worden het negeren van regels op de piste en slechte sneeuwkwaliteit genoemd als belangrijke oorzaken voor ski ongevallen. Goed nadenken zou een deel van de ongelukken voorkomen, maar helaas lijkt het aantal ski ongelukken nog altijd te groeien.

Ski ongevallen beïnvloeden de reisverzekering

Door al die ongevallen stijgt ook de premie van de reisverzekering of op zijn minst de aanvullende wintersportpakketten. Steeds vaker wordt er een beroep gedaan op de reisverzekering. Iedereen kent de beelden van zogenaamde gipsvluchten, waarbij Nederlanders die een gebroken been of arm hebben opgelopen tijdens het skiën per vliegtuig terug naar Nederland gaan. Er wordt vaak lacherig over gedaan, maar het is eigenlijk niet on te lachen. Natuurlijk kan een ski ongeluk altijd gebeuren, maar vaak kunnen ze dus ook voorkomen worden.

Reisverzekering met wintersportdekking

Met wintersportdekking verzeker je je voor medische kosten die een ongeluk met zich meebrengen. Deze verzekering dekt ook schade van je wintersportuitrusting, zelfs als deze gehuurd is. Natuurlijk hopen we niet dat je één van die duizenden skiërs bent die een ongeval krijgt. Maar als dat onverhoopt wel gebeurt, dan ben je goed verzekerd. Je komt niet thuis met een stapel rekeningen, want die betaalt je reisverzekering voor je.

Zelfs gipsvluchten vallen onder de verzekering

Kom je in een ongeluk en je breekt een been, dan is de kans groot dat je met een gipsvlucht naar huis gaat. De kosten daarvoor worden ook vergoed door je reisverzekering. Gelukkig maar, want anders zou dat een hele hoop gedoe opleveren. Naast de extra medische kosten zou ook je vervoer naar huis voor eigen rekening zijn. Voorkom een ski ongeluk door goed na te denken over wat je doet. En kom je dan alsnog ongelukkig ten val, dan ben je goed verzekerd met een reisverzekering met wintersportdekking.

Geschreven door:

Sophie van der Zee

Nog geen reacties

Reageer