950.000 Nederlanders tijdens meivakantie op vakantie in eigen land

Gepost op door in de categorie Nieuws

Uit onderzoek van NBTC Holland Marketing blijkt dat er tijdens de meivakantie ongeveer 1,8 miljoen Nederlanders op vakantie gaan. Ongeveer de helft van het aantal vakanties, zo’n 950.000, zal dit jaar in eigen land worden doorgebracht. Dit jaar is de meivakantie op aanraden van het ministerie van OCW bij de meeste scholen gevallen op zaterdag 26 april tot en met maandag 5 mei 2014.

Ondanks dat sommige regio’s de meivakantie op andere data laat vallen volgen de meeste scholen dit advies op. Het aantal vakanties is in verhouding tot vorig jaar nagenoeg gelijk, dit ondanks dat de meivakantie vorig jaar voor de meeste scholen twee weken was. De populairste bestemmingen dit jaar zijn de landen Frankrijk, Duitsland en België. De populairste accommodatie voor de binnenlandse vakantie zijn de bungalowparken. Daarnaast zijn ook het kamperen en accommodaties met een vaste standplaats erg in trek dit jaar.

De gemiddelde Nederlander besteed tijdens hun binnenlandse vakantie rond de 175 euro per persoon in de meivakantie. Dit betekent dat er in totaal rond de 170 miljoen euro wordt besteed door de vakantiegangers in het eigen land.

Reisverzekering in het binnenland nodig?

Veel mensen denken ook gedurende de meivakantie dat een reisverzekering bij een vakantie in Nederland niet nodig is. Toch kan zo’n verzekering zeker nuttig zijn. Het zou je maar overkomen dat je schade aan je bagage krijgt, of je dure fototoestel wordt gestolen. Ook kan het voorkomen dat je door bepaalde omstandigheden niet meer op vakantie kan gaan. In dat geval kan je gebruik maken van een annuleringsverzekering, zodat je vervolgens je geld terug krijgt.

Voorwaarden annuleringsverzekering

Er zitten wel bepaalde voorwaarden aan je annuleringsverzekering verbonden. Je mag niet zomaar voor elke reden je reis annuleren. Er bestaan een aantal onvoorziene omstandigheden waarbij je recht hebt op de vergoeding van je reis. Dit is bijvoorbeeld het geval indien een naast familielid overlijdt, bij een echtscheiding, indien je onverwachts je visum niet ontvangt, wanneer je schade aan je huis of bedrijf onverwachts hebt en bij zwangerschapsproblemen.

Soorten annuleringsverzekeringen

Je hebt twee soorten annuleringsverzekeringen, een kortlopende- en een langlopende annuleringsverzekering. Bij een kortlopende annuleringsverzekering ben je alleen verzekerd voor je reis. Wanneer je niet vaak op reis gaat is dit wellicht een goede optie voor je. Een langlopende annuleringsverzekering loopt het hele jaar door. Je bent dus elke keer als je op vakantie gaat automatisch verzekert en je hoeft dit er dus niet per reis bij te regelen. Als je meerdere malen per jaar op vakantie gaat is deze optie voordeliger voor je.

Kosten annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering is in de meeste gevallen ongeveer 5 procent van de totale reissom. Naast deze 5 procent komen er ook nog de assurantiebelasting en de poliskosten bij. Ook al kost het je iets meer, op deze manier kan je wel zonder zorgen lekker op vakantie gaan.

Ga je dus op reis tijdens de meivakantie? Check dan even of je al een reis- en annuleringsverzekering hebt afgesloten. Je wilt ten slotte niet onverzekerd op reis gaan.

Geschreven door:

Jessica de Jager

Nog geen reacties

Reageer