7 Handige tips voor het voorbereiden van je vakantie

Gepost op door in de categorie Nieuws

Heb je wel de meest voordelige ticket geboekt? Waar kan je het best overnachten op vakantie? Welke belangrijke dingen moet je allemaal bij je hebben op reis? De meeste mensen ervaren stress voordat ze op vakantie gaan en kunnen pas echt genieten wanneer ze in het vliegtuig stappen of op hun eindbestemming zijn aangekomen. Met deze handige tips kun jij je vakantie met een gerust hart voorbereiden en verdwijnt je vakantie-stress als sneeuw voor de zon!

Tip 1: Bewaar een kopie van je belangrijke documenten online en offline

Maak voordat je op vakantie gaat een papieren kopie van je identiteitsbewijs en bewaar deze in je koffer. Ook is het verstandig om een scan van je identiteitsbewijs te maken en deze naar je eigen e-mailadres te mailen. Mocht je onverhoopt je identiteitsbewijs zijn verloren tijdens je vakantie, dan heb je altijd een back-up achter de hand en kan je je altijd identificeren.

Tip 2: Sla belangrijke telefoonnummers en adressen op

Het is fijn om goed voorbereid te zijn voor vervelende situaties op vakantie. Ben je bijvoorbeeld je portemonnee en pinpas kwijtgeraakt? Of is er een ongeval plaatsgevonden? Dan is het erg handig om belangrijke telefoonnummers en adressen achter de hand te hebben tijdens je reis, zodat je deze belangrijke zaken snel kan regelen. Mocht je het zekere voor het onzekere willen nemen, dan is het verstandig om deze belangrijke gegevens ook ergens op te schrijven of uit te printen en deze altijd bij je te hebben.

Tip 3: Kaarten downloaden en offline navigeren met Google Maps

In een vreemd land of vreemde stad is de kans groot dat je verdwaald raakt of niet makkelijk de weg kunt vinden naar je bestemmingen. Het internet of je mobiele data kan daarnaast in het buitenland erg traag of duur zijn. Om deze vervelende situaties te kunnen voorkomen heeft Google Maps het mogelijk gemaakt om kaarten te downloaden en een bepaald lokaal gebied op je mobiele telefoon of SD kaart op te slaan. Sla de kaarten in Google Maps van tevoren met je wifi-verbinding op, zodat je deze tijdens je vakantie altijd offline kunt raadplegen. Zo kun je makkelijk je weg naar je bestemming vinden en hoef je niet meer te verdwalen.

Tip 4: Kies voor Airbnb of couchsurfen

Wil je niet te veel betalen voor je overnachtingen? Of wil je juist op een bijzondere en mooie locatie overnachten? Een hostel is vaak een goed alternatief voor een hotel, maar andere alternatieven zijn Airbnb of couchsurfing. Airbnb staat bekend als de online marktplaats waar je over de hele wereld unieke accommodaties kan ontdekken en boeken. Is je budget niet te groot? Dan kan je ervoor kiezen om alleen of met je reispartner een kamer of appartement bij een local te boeken of je tijdens je vakantie te vertoeven in een kasteel of villa. Heb je helemaal geen budget meer over voor een verblijf of ga je graag het avontuur aan op je vakantiebestemming? Dan is CouchSurfing wellicht de oplossing voor jou! CouchSurfing is de grootste internationale online community, waar je als je lid andere leden kan vragen om gratis een overnachting. Zo bespaar je tijdens je vakantie en leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen.

Tip 5: Reisverzekering

Ondanks dat je alles van tevoren goed hebt geregeld en voorbereid, kan het zomaar voorkomen dat er iets mis gaat tijdens je vakantie. Om na je vakantie niet in financiële problemen te komen of verrast te worden met onverwachte kosten is het afsluiten van een reisverzekering erg verstandig. Zo ben je met een reisverzekering onder andere gedekt voor diefstal, verlies en beschadiging van je bagage. Bij het afsluiten van een reisverzekering kan je kiezen uit twee soorten: de kortlopende en doorlopende reisverzekering. Wanneer je per jaar niet vaak reist is een kortlopende reisverzekering handig. Deze kan je per vakantie afsluiten en loopt net zo lang als je reis- of vakantieperiode. Ben je echter vaker in het buitenland te vinden of duurt jouw reis langer dan 21 dagen? Dan is het verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Tip 6: Inpakken? Kleding oprollen!

Nadat je je ticket hebt geboekt en alle belangrijke zaken hebt geregeld zit er nog een uitdaging op je te wachten: het inpakken van je koffer. Het inpakken van je bagage neemt altijd veel tijd in beslag. Meestal neem je meer kledingstukken mee dan nodig is en dat wordt altijd proppen. Elke extra ruimte in je koffer is meegenomen, voornamelijk als je tijdens je terugreis veel souvenirs wilt meenemen. Een handige methode is daarom om je kleding op te rollen in plaats van op te vouwen. Door meerdere kledingstukken op elkaar te leggen en deze op te rollen bespaar je veel ruimte in je koffer én voorkom je veel kreukels in je kleren.

Tip 7: Parkeren bij het vliegveld

Een vliegvakantie op zich is al prijzig genoeg, je wilt dan natuurlijk ook niet te veel betalen als je naar de luchthaven reist. Onze laatste tip luidt: reserveer je parkeerplaats bij de luchthaven vooraf! Je bespaart enorm op parkeerkosten, zeker in de vakantietijden. Op een website als vliegenenparkeren.nl kun je eenvoudig parkeerplaatsen in Nederland, België en Duitsland vergelijken en direct reserveren.

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.