600.000 Nederlanders op vakantie tijdens Pasen

Gepost op door in de categorie Nieuws

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht dat er dit jaar ongeveer 350.000 Nederlanders in het eigen land op vakantie gaan tijdens Pasen. Dit zijn er ongeveer 100.000 meer in verhouding tot het afgelopen jaar. Daarnaast gaan er ruim 250.000 Nederlanders op vakantie naar het buitenland gedurende het paasweekend.

De populairste accommodatie voor de binnenlandse vakantie zijn de bungalowparken. Daarnaast zijn ook het kamperen en accommodaties met een vaste standplaats erg in trek dit jaar. De reizigers naar het buitenland verkiezen over het algemeen België of Duitsland boven andere landen om het paasweekend te vieren.

Last-minute boeken

De afgelopen jaren werd de trend om op het laatste moment te boeken steeds groter. Ook dit jaar zet deze trend door. De vakantiegangers boeken hun vakanties steeds vaker vlak voor het moment van vertrek.

Ook is het weer van grote invloed op het boekgedrag van de vakantiegangers. In deze periode trekken veel kampeerders er weer op uit. Bij goed weer zal men sneller met de toercaravan of de tent op pad gaan. Zolang de goede weersverwachtingen zullen aanhouden vermoedt de sector een run op last minute boekingen.

De groei van het aantal boekingen wordt verklaard vanwege het feit dat Pasen later in het seizoen valt, de goede weersverwachtingen en het stijgende consumentenvertrouwen. Dit jaar valt Pasen op 20 en 21 april. Het weekend wordt tevens gezien als de start van het toeristisch seizoen.

Buitenlandse toeristen naar Nederland

Daarnaast verwacht NBTC Holland Marketing dat er dit jaar zo’n 900.000 buitenlandse toeristen deze paasdagen in Nederland zullen doorbrengen. Ook hier ziet de organisatie een toename van zo’n 150.000 mensen.

Van de 900.000 buitenlandse toeristen komt naar schatting rondom de 65 procent uit Duitsland, 25 procent hiervan komt uit België en ongeveer 10 procent uit andere omringende landen als Frankrijk en Groot-Brittannië. De grootste trekkers voor de buitenlandse vakantiegangers zijn vooral de Bollenstreek, de kust en de grote steden.

Geschreven door:

Jessica de Jager

Nog geen reacties

Reageer